Super Lemon Haze: Cannabis Strain Review & Informatie (2024)

Super Lemon Haze: Cannabis Strain Review & Informatie (1)2 min

Super Lemon Haze is een meervoudig bekroonde Haze, die indruk maakt met geweldige citrussmaken en monsterlijke opbrengsten. Lees hier alles wat je moet weten over deze geweldige sativa.

De prijswinnende Super Lemon Haze biedt een hoop voordelen. Haar smaakprofiel staat in het teken van frisse citrustonen en ze verwent met monsterlijke opbrengsten van ruim 1kg/plant. Bovendien trakteert ze op een heerlijk evenwichtige high die absoluut in de smaak valt bij liefhebbers van Haze.

Eigenschappen van Super Lemon Haze

Super Lemon Haze is oorspronkelijk ontwikkeld door Green House Seeds. Dit is zo'n sativa waar iedereen dol op is, ook indica-liefhebbers. Haar krachtige, maar niet overweldigende high leent zich perfect voor een actieve en creatieve dag.

GenenSativa-dominant
OudersLemon Skunk, Super Silver Haze
THC19%
CBD0.20%
SmakenCitroen, citrus, aarde, kruidig
EffectenRustgevend, cerebraal, vrolijk, gefocust

Green House Seeds creëerde Super Lemon Haze door Lemon Skunk te kruisen met Super Silver Haze. Het resultaat is een sativa-zware hybride (80% sativa). Ze combineert de eigenschappen van indica en sativa met ongekende finesse. Dit geldt zowel voor haar ontwikkeling als haar smaken en effecten.

Super Lemon Haze produceert ongeveer 19% THC. Dit vertaalt zich allereerst in een snelwerkende golf van lichamelijke ontspanning. Vervolgens prikkelt ze de geest tot een bijna psychedelische ervaring. Haar smaakprofiel is complex, met een breed palet aan smaken bovenop een basis van onmiskenbare Haze.

Super Lemon Haze is meerdere malen in de prijzen gevallen. Ze veroverde de 1ste plaats op de High Times Cannabis Cup in 2008 en 2009 en won de IC420 Growers Cup in 2010.

Super Lemon Haze (Greenhouse Seeds) feminized

(37)

Ouders:Lemon Skunk x Super Silver Haze

Genetica:30% Indica / 70% Sativa

Bloeitijd:10-11 weken

THC:26%

CBD:0-1%

Bloei soort:Fotoperiode

Hoe kweek je Super Lemon Haze?

Super Lemon Haze: Cannabis Strain Review & Informatie (3)

Het kweken van Super Lemon Haze is niet ingewikkeld. Toch is ze niet de beste strain voor beginners. Er bestaan gemakkelijkere soorten, maar kwekers behalen goede resultaten met deze plant met wat basisverzorging.

MoeilijkheidsgraadBeginner / gemiddeld
Presteert het bestBinnen / buiten
KlimaatZonnig, warm
SoortFeminized
Hoogte binnenHoog (~2m)
Hoogte buitenHoog (~2m)
Bloeitijd10 weken
Oogsttijd (buiten)Medio Oktober
Opbrengst binnen800g/m²
Opbrengst buiten1200g/plant

Super Lemon Haze vertoont tijdens haar groei kenmerken van zowel indica als sativa. Laatstgenoemde uit zich in bladeren met dunne vingers, terwijl haar korte internodes duidelijk afstammen van haar indica achtergrond. De plant reageert goed op allerlei soorten kweektechnieken. Ze genereert bijzonder goede resultaten bij kweek in een ScrOG (screen of green) of wanneer je LST (low-stress training) toepast. Je kunt haar zowel binnen als buiten kweken en ze presteert prima in aarde of hydroponische setups.

Gerelateerd artikelCannabis Kweken In Aarde

Ze vraagt een langere bloeitijd van 9-10 weken, wat vrij kenmerkend is voor een Haze. Toch is dit al met al nog relatief kort. In deze tijd ontwikkelt ze zeer dichte, lange toppen met een hoge top-tot-bladverhouding. In goede omstandigheden kun je binnen een opbrengst verwachten van 800g/m².

Buiten gedijt Super Lemon Haze het best in een klimaat met veel zonlicht en hoge temperaturen, zoals het Middellandse Zeegebied. In gunstige omstandigheden is een indrukwekkend eindgewicht mogelijk van wel 1200g/plant. Het oogstmoment valt halverwege oktober.

Super Lemon Haze: smaak & effecten

Super Lemon Haze: Cannabis Strain Review & Informatie (4)

Voor wat betreft de aroma's en smaken, doet Super Lemon Haze haar naam eer aan. Zoete citroenachtige citrusgeuren combineren op prachtige wijze met vleugjes aarde en specerijen in deze extreem aromatische toppen. Net als haar geur wordt ook de rook van Super Lemon Haze gedomineerd door verfrissende citrus, verrijkt met aardse, kruidige smaken.

Gerelateerd artikelTop 25 Fruitige Wietsoorten [2024]

Super Lemon Haze kan soms zelfs de ervaren stoner overweldigen. Ze begint met een snelwerkend indica effect dat stevig en zeer rustgevend is. Maar voordat de indica je echt in haar greep krijgt, verschuift de high naar een meer cerebrale en vrolijke sensatie, die soms psychedelisch kan voelen. Hoe dan ook is ze absoluut euforisch. Na enkele trekjes voel je de energie en creativiteit stromen. Dit maakt de soort geweldig voor gebruik overdag bij allerlei activiteiten. Ondanks haar krachtige, bruisende high kun je nog steeds gefocust blijven.

Super Lemon Haze: eindoordeel

Het lijdt geen twijfel dat Super Lemon Haze alle kenmerken bezit die liefhebbers van goede sativa-wiet waarderen. Haar spectaculaire high is zowel rustgevend als stimulerend en precies wat je verwacht van een hoogwaardige Haze. Dat is precies de reden waarom ze een blijvertje is onder connaisseurs.

Super Lemon Haze: Cannabis Strain Review & Informatie (5)

Adam Parsons

Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.

Lees bio

Super Lemon Haze: Cannabis Strain Review & Informatie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5413

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.